Саопштење – посета Министарке правде Маје Поповић

Саопштење – посета Министарке правде Маје Поповић

Image
Председник Апелацоног суда у Новом Саду мр. Дарко Тадић и Мистарка правде Маја Поповић

       
        Дана 03. марта 2021. године у згради правосудних органа у Новом Саду одржан је састанак на ком су присуствовали министарка правде Маја Поповић, шеф кабинета министра правде Мирјана Савић Симић, Саша Гегић саветник за финансије у Министарству правде, Снежана Радановић саветник за кадровска питања у Министарству правде, председник Апелационог суда у Новом Саду мр Дарко Тадић, председник Вишег суда у Новом Саду судија Мирослав Алимпић, председник Основног суда у Новом Саду судија Тамара Радовић, председник Привредног суда у Новом Саду судија Гордана Ристић, председник Прекршајног суда у Новом Саду судија Каменко Козарски, Апелациони јавни тужилац у Новом Саду Милан Ткалац, в.ф. Вишег јавног тужиоца у Новом Саду Бранислав Лепотић и Основни јавни тужилац у Новом Саду Дејан Раконић.

     Тема састанка била је изградња Палате правде у Новом Саду, као и осавремењивање техничких услова рада, недостатак кадрова као и положај запослених на одређено време.

        Руководиоци правосудних органа изнели су проблеме са којима се свакодневно сусрећу у свом раду, пре свега проблеме техничке природе а Министарка правде и њени сарадници су навели да ће у најскорије време предузети све мере у оквиру својих овлашћења и могућности како би се ти проблеми решили.

Координатор за медије Апелационог суда у Новом Саду
Андреа Ђукић