Saopštenje – poseta Ministarke pravde Maje Popović

Saopštenje – poseta Ministarke pravde Maje Popović

Image
Predsednik Apelaconog suda u Novom Sadu mr. Darko Tadić i Mistarka pravde Maja Popović

       
        Dana 03. marta 2021. godine u zgradi pravosudnih organa u Novom Sadu održan je sastanak na kom su prisustvovali ministarka pravde Maja Popović, šef kabineta ministra pravde Mirjana Savić Simić, Saša Gegić savetnik za finansije u Ministarstvu pravde, Snežana Radanović savetnik za kadrovska pitanja u Ministarstvu pravde, predsednik Apelacionog suda u Novom Sadu mr Darko Tadić, predsednik Višeg suda u Novom Sadu sudija Miroslav Alimpić, predsednik Osnovnog suda u Novom Sadu sudija Tamara Radović, predsednik Privrednog suda u Novom Sadu sudija Gordana Ristić, predsednik Prekršajnog suda u Novom Sadu sudija Kamenko Kozarski, Apelacioni javni tužilac u Novom Sadu Milan Tkalac, v.f. Višeg javnog tužioca u Novom Sadu Branislav Lepotić i Osnovni javni tužilac u Novom Sadu Dejan Rakonić.

     Tema sastanka bila je izgradnja Palate pravde u Novom Sadu, kao i osavremenjivanje tehničkih uslova rada, nedostatak kadrova kao i položaj zaposlenih na određeno vreme.

        Rukovodioci pravosudnih organa izneli su probleme sa kojima se svakodnevno susreću u svom radu, pre svega probleme tehničke prirode a Ministarka pravde i njeni saradnici su naveli da će u najskorije vreme preduzeti sve mere u okviru svojih ovlašćenja i mogućnosti kako bi se ti problemi rešili.

Koordinator za medije Apelacionog suda u Novom Sadu
Andrea Đukić